A Népszava információi szerint Torgyán József kisgazda pártelnök a múlt héten bizalmáról biztosította Wachsler Tamást, a honvédelmi tárca közigazgatási államtitkárát. Wachsler egyes kisgazda politikusok részéről megnyilvánuló bizalmatlanság miatt kért találkozót a pártelnöktől.

Sajtóhírek szerint egyes kisgazda politikusok a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkárának menesztését szorgalmazzák. Wachsler Tamást is felelősnek tartják Szabó János miniszternek a repülőgép-beszerzésekkel kapcsolatos, ellentmondásos nyilatkozatai miatt.

Lányi Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának kisgazda elnöke érdeklődésünkre a nyári uborkaszezon termékének nevezte a hírt és közölte, a repülőgép-beszerzésekkel kapcsolatos nyilatkozatok hátteréről szabadsága miatt semmit nem tud. Elmondta ugyanakkor, hogy már a kormányalakítás óta voltak olyan kisgazda politikusok - köztük ő is -, akik "tiszta minisztériumot" szerettek volna. Hozzátette, időnként neki is vannak problémái a választói előtt a Wachsler-féle katonapolitikával kapcsolatban. A parlamenti keretek között vitatkozik is az államtitkárral, de soha nem merült fel benne, hogy el kellene mozdítani őt.

A Népszava információi szerint egyes vezető kisgazda politikusok részéről tapasztalt ellenérzések miatt Wachsler a múlt hétre találkozót kért Torgyán József pártelnöktől, aki a bizalmáról biztosította. Közjogi értelemben egyébként a HM ugyanúgy tiszta minisztérium, mint az összes többi, mivel a koalíciós szerződésnek megfelelően a kisgazdapárt adja a minisztert és a politikai államtitkárt. Wachslert is a kisgazdák kérték fel, közigazgatási államtitkárként ráadásul nem is politizálhat. Ugyanakkor egyesek úgy érezhetik a pártban, hogy a Fidesz ültette a miniszter nyakára, mivel korábban fideszes politikus volt, és a közigazgatási államtitkárokat a koalíciós szerződés értelmében a miniszterelnök nevezi ki. Torgyán bízik Wachslerban.

(Népszava)