Benzinnel lelocsolta majd felgyújtotta bátyját egy 33 éves szanki férfi. A két testvér egy vízszivatyú miatt veszett össze. A felgyújtott férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Duna-Tisza közi Szank községben egy férfi felgyújtotta testvérét - közölte Hortobágyi István Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hortobágyi elmondta: a két testvér egy vízszivattyú miatt veszett össze. A fiatalabb testvér tagadja, hogy ő gyújtotta meg a bátyját, a bizonyítékok azonban egyértelműen ezt támasztják alá.

A bűncselekmény valószínűleg úgy történt, hogy a 33 éves szanki férfi csütörtökön este bátyja házának kerítésen át beugrott a kertbe és veszekedni kezdtett testvérével. A fiatalabb testvér ekkor leöntötte a bátyját benzinnel, majd égő gyufát dobott rá.

A 36 éves, meggyújtott férfit életveszélyes állapotban, 30-40 százalékos égési sérülésekkel szállították be a kecskeméti kórházba, majd pedig pénteken délelőttre olyan súlyossá vált az állapota, hogy helikopterrel Budapestre, egy, speciális égési sérülteket ellátó kórházba vitték.

A fiatalabb testvért emberölés kísérletének alapos gyanújával a rendőrség pénteken reggel őrizetbe vette.

(MTI)