Őrizetbe vett a rendőrség egy 21 éves debreceni nőt, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy csütörtökön egy debreceni óvodából ellopott egy 6 és fél éves kislányt. A gyerek pénteken épségben megkerült.

Ambrus Vencel, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: a rendőrséghez csütörtökön délután érkezett a bejelentés, hogy a debreceni Ibolya utcai óvodából egy ismeretlen nő elvitt egy kislányt.

Az ismeretlen hölgy a kislány keresztanyjának adta ki magát, miután a gyerek édesanyjától egy írásos engedélyt is felmutatott, ráadásul a kislány is keresztanyunak szólította. Így az óvónő gyanútlanul átadta a gyereket a "keresztanyának".

A kislány édesanyja - amikor a megszokott időben ment a gyerekéért - meglepődve hallotta, hogy a lányát állítólagos keresztanyja már elvitte az óvodából.

A rendőrök először a rokoni, baráti, ismerősi kapcsolatokat ellenőrizték, mert az óvónők szerint a gyerek ismerősként kezelte az őt elvivő személyt. A kutatás nem vezetett eredményre, ezért a rendőrségen az ismeretlen nőről személyleírást és fantomképet készítettek, az éjszaka folyamán a rendőrök azzal keresték fel az óvoda környéki szórakozóhelyeket, lakóépületeket. Kevéssel éjfél után kaptak egy bejelentést, amelynek nyomán az egyik óvoda környéki lakóépület VI. emeletén megtalálták a kislányt, aki békésen aludt a "keresztanyjával".

A vizsgálat szerint a nő csütörtökön délelőtt ismerkedett meg az óvoda kerítésénél álldogáló kislánnyal, akinek azt mondta: édesanyjával megbeszélte, hogy ma ő viszi haza, csak az óvónőnek azt kell mondania, hogy ő a keresztanyja. Az óvodás kislány belement a játékba, és szívesen távozott alkalmi keresztanyjával.

Ambrus elmondta: a gyereket nem viselte meg sem fizikailag, sem szellemileg az eset, fel sem fogta, hogy őt ellopták. A gyereket ellopó nőt a rendőrség őrizetbe vette, és elrendelte elmeszakértői vizsgálatát.

(MTI)