70 év óta először nem éjfélkor hajtották végre a halálos ítéletet az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban, Oklahoma államban csütörtök este kivégeztek egy férfit, aki rendőrnek adva ki magát meggyilkolt két tizenéves gyermeket. 1930 óta ez volt az első alkalom, hogy nem éjfélkor, hanem este 21 órakor hajtották végre a halálos ítéletet.

Az 59 éves George Kent Wallace-on méreginjekcióval hajtották végre a halálos ítéletet.
A férfi 1987-ben és 1990-ben meggyilkolt két tizenéves fiút, holttestüket egy tóba dobta. Tettét beismerte, sőt két másik esetet is bevallott, de ez ügyben később visszakozott. A hatóságok kezére úgy került, hogy egyik áldozata megszökött előle, miután hátba szúrta.

Wallace magát rendőrnek hazudva megbilincselte a 18 éves áruházi eladót és autójával egy tóhoz szállította, ahol le akarta szúrni. A kiszemelt áldozatnak azonban sebe ellenére sikerült beugrani a járműbe és elhajtani a helyszínről.

A Reuters beszámolója szerint Wallace-nak nem volt utolsó kívánsága. Utolsó vacsorája sült csirke, négy sütemény és banánpuding volt. Az állam történetében ez volt a 30., ebben az évben a 11. személy, akit kivégeztek.

1930 óta ez volt az első alkalom, hogy nem éjfélkor, hanem este 21 órakor hajtották végre a halálos ítéletet. Az időpont-módosítást korábban azzal magyarázták, hogy tekintettel kívánnak lenni az áldozatok családtagjaira és a börtönszemélyzetre.

(MTI)

Ajánló:

(angolul)

Korábban:

(2000. augusztus 10.)