Sorozatbankrablót fogott a hevesi rendőrség

A legutolsó bűncselekmény elkövetése után egy órával elfogták a rendőrök azt a fiatalembert, aki az elmúlt hét hónapban összesen öt bank-, illetve postarablás követett el Heves és Nógrád megyében.

Kovács Barna alezredes, a Heves megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: csütörtökön 14 órakor kapták a riasztást, miszerint egy ismeretlen férfi kirabolta a Takarékszövetkezet recski fiókját. A rabló az alkalmazottakat egy fegyvernek látszó tárggyal a kasszában található pénz átadására kényszerítette, majd elmenekült az 547 ezer forintnyi zsákmánnyal.

Mire a helyszínelés elkezdődött, a helyi körzeti megbízott a tanúvallomások alapján a rablóról részletes személyleírást állított össze, amit eljuttatott a főkapitányság ügyletére. A központból valamennyi járőr megkapta a személyleírást; az a két rendőr is, aki az egri buszpályaudvar környékén teljesített szolgálatot.

A járőr - Soós Helga törzsőrmester és Gyurkó Ádám őrmester - arra figyelt fel, hogy a Mátraderecskéről beérkező buszról egy olyan fiatalember száll le, akire ráillik a frissen kapott személyleírás. Közeledtükre a férfi menekülni kezdett, azonban elesett, és a rendőrök utolérték. Hátizsákjában hiánytalanul megtalálták a rabolt pénzt. A helyszíni szemle ekkor még tartott Recsken.

Mint kiderült, a tettes a rablás után a hegyen keresztül átfutott a Recskhez közeli Mátraderecskére, ahol felszállt az Egerbe induló buszra; arra számított, hogy a megyeszékhelyen nem keresi a rendőrség.

A 21 esztendős, a Nógrád megyei Nemtiben élő S. Krisztián a kihallgatása során összesen hat fegyveres rablás elkövetését ismerte be. Mint kiderült, a bűncselekmény-sorozat januárban kezdődött: először Salgótarjánban a Beszterce lakótelepi kispostát kísérelte meg kirabolni, akkor sikertelenül. Ezután januárban és augusztusban két alkalommal is kirabolta a galyatetői postahivatalt, majd augusztus elsején a Nógrád megyei Hasznos község OTP fiókját.

Az öt bűncselekmény elkövetése során összesen csupán 970 ezer forintot zsákmányolt a bűnöző, aki valamennyi rablást hasonló módszerrel, egy flóbertpisztollyal fenyegetőzve követte el.
A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és indítványozták előzetes letartóztatását.

(MTI)