Utcabált rendeznek az Andrássy úton jövő szombaton

Augusztus 19-én millenniumi utcabált rendez Budapesten az Ifjúsági és Sportminisztérium. Az Andrássy úton az Oktogon és az Opera között hat színpadról szól majd a zene.

Meskó Zsolt, a rendezvény összeállításával megbízott szervező elmondta: az utcabál 20 órakor fúvószenekari műsorral és lovasok felvonulásával kezdődik. A Z+ Zenetévé színpadán az Oktogonnál a KimNowak, a Ladánybene 27, a United, a Black II Black, Somló Tamás és barátai, Roy és Ádám, Ferenczy György és a Tea Zenekar lép fel.

A Bajcsy-Zsilinszky útnál rock and roll előadók, köztük Fenyő Miklós és a Mindhalálig Beatles adnak koncertet. A Juventus Rádió lemezlovasai diszkózenét szolgáltatnak az Andrássy út és a Nagymező utca sarkán.

Az Operával szemben felállított színpadon operanyitányok hangzanak el a Magyar Szalonzenekar előadásában, fellép a Budapest Táncegyüttes, millenniumi ünnepi koncertet ad a Simfonietta Hungarica.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola három növendéke "A három ifjú tenor címmel" ad koncertet. Új zenei vállalkozás, "Acid cigányzene" is felhangzik majd Ökrös Tibor és zenekara közreműködésével. A Pesti Est színpadán jazz-zenekarok, a Trio Yengiberian, Tisza Bea és a Monday Grouve, a Trio Midnight és Peter Lehel, az Ifj. Szakcsi Lakatos Béla Trió és a Balázs József Quartett szórakoztatja a közönséget.

Az Andrássy út több pontján az egészség és a mozgás jegyében különleges sporteszközök próbálhatók ki. Két helyen "Slágerbutik" működik, ahol egy zongorista eljátssza a kért dalt, illetve zenei kíséretet ad az énekhez. Tíz órakor tűzijáték lesz a nagyszínpadoknál és görögtűz a Balettintézetnél.

(MTI)