Nagy Zoltán és Földényi a tenisz honi bajnokai

Az országos teniszbajnokság mindkét egyéni döntőjében 19 éves versenyzőt múlt felül ellenfele: a férfiaknál Nagy Zoltán, a nőknél Földényi Annamária.

Nagy Zoltán elégedetten dőlhet hátra
Fotó: Teniszhírek.hu
A férfi fináléban már az első szettben is a 25 éves Nagy akarata érvényesült, hiszen 4-2-re vezetett. Veress játéka ezután feljavult, de a rövidítésben ismét a rivális volt a jobb. A második játszmában viszont végig az LRI-Malév teniszezője irányított, biztosan egyenlített.

A harmadik szettben aztán a 19 éves Veress egyre jobban elfáradt, többször rontott. A tapasztaltabb Nagy Zoltán simán nyerte a játszmát, s 1995 után ismét diadalmaskodott a szabadtéri ob-n.

férfi egyes, döntő:
Nagy Zoltán (IDOM-Team 2000 SE, 6.) - Veress Balázs (LRI-Malév, 7.) 7:6, 3:6, 6:2

A női döntőben mintegy 500 fős közönség előtt a 19 éves Gubacsi kezdett jobban, s az első játszmában 1:1 után öt játékot nyerve jutott előnyhöz. Földényi azonban alaposan feljavult a folytatásra, taktikát változtatott, s biztosan egyenlített.

A döntő játszmában is a kedden 26. születésnapját ünneplő Vasas-játékos irányított, s sorozatban negyedszer bizonyult a legjobbnak egyesben a szabadtéri magyar bajnokságon.

női egyes, döntő:
Földényi Annamária (Vasas, 1.) - Gubacsi Zsófia (LRI-Malév, 2.) 1:6, 6:2, 6:3

(MTI)

Ajánló: