A Belügyminisztérium benyújtotta a hódmezővásárhelyi közgyűlés feloszlatásáról szóló javaslatát

A Belügyminisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek a hódmezővásárhelyi közgyűlés feloszlatásáról szóló határozati javaslatot. Már csak a parlament jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy feloszlassák a Rapcsák András által korrupcióval vádolt képviselő-testületet.

A Belügyminisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek a hódmezővásárhelyi közgyűlés feloszlatásáról szóló határozati javaslatot. A kormány múlt héten a hódmezővásárhelyi közgyűlés feloszlatását, új helyi önkormányzati választások kiírását javasolta az Országgyűlésnek. A kormány az új választás kiírását november 26-ra javasolta. A javaslatot még jóvá kell hagynia a parlamentnek is.

Hódmezővásárhely polgármestere, Rapcsák András szerint az utóbbi másfél év alatt a város csődhelyzetbe került, a jelenlegi vezetők és a képviselő-testület korrupcióba keveredtek. Rapcsák András szerint törvényt sért a testület azzal is, hogy a város ingatlanjait áron alul értékesíti. Hódmezővásárhely polgármestere szerint a város önkormányzata szabálytalanul akarja megépíteni a helyi veszélyeshulladék-lerakót. Az önkormányzat vezetői tagadják a vádakat.

Ajánló: