Robbanásveszély van a Hidegkúti úton

Kedden délelőtt a fővárosban a II. kerületben lévő Hídegkúti úton menet közben kigyulladt egy kisteherautó. A jármű gázpalackokat szállított, ezek közül egy megsérült, ezért robbanásveszély alakult ki, ennek elkerülése érdekében hűtik a palackot. Tervek szerint egy mesterlövész segítségével hamarosan megszűnik a veszély.

Robbanásveszélyes helyzet alakult ki a fővárosban a II. kerület, Hidegkúti út Solymár felé vezető részén, ahol délelőtt kigyulladt egy kisteherautó. A jármű épp a Hidegkúti út 289. szám előtt haladt, amikor egy a raktérben lévő gázpalack felrobbant. Az autó sofőrje azonnal leállította a járművet, majd gyorsan kimenekült a volán mögül. A sofőr nem sérült meg, de haja megpörkölődött.

A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat, de a raktérben két másik, egy dissous és egy gázpalackot találtak. Ezeket kimentették az égő járműből és észrevették, hogy az egyik szivárgott. A mentőegység tagjai a robbanás elkerülése érdekében egy vízzel teli konténerben hűtik folyamatosan a palackot.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a rendőrség egy időre teljes szélességében lezárta a Hidegkúti utat és kiköltöztették a helyszínhez képest 150 méter sugarú körben lakókat. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikorra szűnik meg a robbanásveszély.

Tervek szerint a szivárgó, robbanásveszélyes palackot a rendőrség egyik mesterlövésze - teljes útlezárás mellett - fogja kilőni, vélhetően a helyszínen. A művelet következtében egy speciális lőszert lőnek a palackba, ezzel az abban lévő nyomás annyira lecsökken, hogy megszűnik a robbanásveszély.

(MTI)

(HavariaPress)