Hivatali visszaélés, bűnpártolás, hamis vád és más bűncselekmények elkövetése miatt egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön egy volt siófoki rendőrt a Kaposvári Városi Bíróságon.

Kiss Tamás fővizsgáló tavaly nyáron kapta meg az önbíráskodással gyanúsított Jakabfi Magdolna ügyét. A bíróság szerint Kiss indokolatlanul szoros, bizalmi kapcsolatot alakított ki az előzetes letartóztatásban lévő nővel, akit a lakásán tartott házkutatásra is elvitt. Adásvételi szerződést, egy autó papírjait, annak kulcsát, jogosítványt hoztak el a nő otthonából, amelyeket Kiss a páncélszekrényébe zárt, ám hivatalosan nem rendelkezett a tárgyak és az okiratok bűnjelként való lefoglalásáról.

A vádirat szerint a százados később egy tanút úgy hallgatott ki az ügyben, és úgy irányította a beszélgetést, hogy az illető vonja vissza a Jakabfira tett terhelő vallomását, majd a jegyzőkönyvet úgy íratta alá vele, hogy azt nem olvashatta el.

Miután felettesei észlelték a szabálytalanságokat elbocsátották állásából Kisst, aki jogtalanságra hivatkozva tavaly a Tv2 egyik músorában vádolta elöljáróit, bár az igazát nem tudta bizonyítani. A börtönbüntetés végrfehajtását a bíróság három évre felfüggesztette.

(HavariaPress)