Hat halottja van a Dóc és Ópusztaszer közötti buszbalesetnek

Hatan vesztették életüket abban a buszbalesetben, amely péntek délután történt a Csongrád megyei Ópusztaszer és Dóc közötti úton. A jármű egy kanyarban kicsúszott, és felborulva egy árokba borult. A buszon a sofőrrel együtt 28-an, székesfehérvári cukorbeteg gyermekek és felnőtt kísérőik utaztak.

A Neoplan típusú busz Ópusztaszerről tartott vissza Székesfehérvárra, ahonnan délelőtt indult útnak. Az emlékparkból szegedi kirándulásra induló autóbusz Dóc környékén egy enyhén jobbra ívelő kanyarban nem tudta tartani az irányt, és felborulva zuhant az út menti árokba.

A busz feltételezhetően a vizes úton csúszott meg és borult fel úgy, hogy a jármű a tetejére fordult. Elsődleges szakértői vélemények szerint nem kizárt, hogy a tragédiát a helytelenül megválasztott sebesség okozta.

Az autóbuszban a sofőrrel együtt 28-an, székesfehérvári cukorbeteg gyermekek és felnőtt kísérőik utaztak. A borulás következtében a 27 utasból 5 felnőtt és 1 gyermek a helyszínen életét vesztette.

A helyszínre nagy erőkkel kivonuló tűzoltóknak köszönhetően a busz többi utasát rövid időn belül sikerült kimenteni a szinte felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóbuszból. Ők csupán könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A buszt a szabadbattyáni Buszfarm Bt. bérelte. A Neoplan típusú jármű a bérlő szerint jó műszaki állapotban volt, s jogosítványa volt a nemzetközi forgalomban való részvételre. Az autóbusz 2-2,5 hónappal ezelőtt tett le sikeres műszaki vizsgát. A gépkocsivezető rutinos sofőr volt, az ügyintéző tudomása szerint legalább 30 éve vesz részt a közúti forgalomban.

(MTI)