Nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Malév Tu-154-esének július 4-i, szaloniki sérülése ügyében. A Népszabadság értesülése szerint a vizsgálatot a légi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt, saját hatáskörben indította az ügyészség.

A lap információit Kocsi Margit, a Malév szóvivője sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta. Mint mondta, tudomásuk szerint az esetet
a görög légügyi hatóságok vizsgálják, és még nem értesítették a Malévot a befejezés várható időpontjáról. "Az biztos, hogy amíg a görögországi vizsgálat nem zárul le, addig a gép kapitánya, másodpilótája és fedélzeti mérnöke nem repülhet"- mondta a szóvivő.

Július 4-én a Malév szaloniki járata átstartolni kényszerült, és manőver közben a Tu-154-es több száz méteren át súrlódott a repülőtér betonjához. A gép mindkét fékszárnya, törzse és futómű gondolája is súlyosan megsérült. A vizsgálatok alapján mára nyilvánvalóvá vált, hogy a személyzet hibát követett el, mert elmulasztotta kibocsátani a futóművét. A Malév várhatóan leselejtezi a sérült gépet - tudta meg a Népszabadság Kocsitól. A hasznosítható alkatrészeket és berendezéseket kiszerelik belőle, hazahozzák, a gép azonban Szalonikiben marad. Minden valószínűség szerint a gyakorlatozásra használják majd a görög tűzoltók.

(OS)