Deutsch Tamás egyszerűen udvariatlanságnak tartja, hogy pénteken a Mol Rt. dolgozója nem volt hajlandó odakísérni őt a pusztaszőlősi gázkitörés helyszínéhez. A Mol képviselője közölte: a területre csak előzetes egyeztetés alapján tudnak bárkit is beengedni.

Az ifjúsági és sportminiszter - aki szombaton a Fidesz-frakció kihelyezett ülésén tartózkodott Debrecenben - elmondta: előző nap Makóról Szabadkígyósra tartott, ahol a magyar kormány nevében 19 Békés megyei település polgármesterével írta alá a gázközmű-vagyon átadásával kapcsolatos szerződéseket. Miután az útja Pusztaszőlős mellett vezetett, ellátogatott a településre.

Kaszaper polgármestere javasolta Deutsch Tamásnak, hogy közelebbről nézzék meg a gázkitörés helyszínét. Deutsch Tamás elmondta: az előtte haladó kocsiban lévő polgármester beszélt a kút bejáratánál álló, Mol-egyenruhát viselő férfival, majd öt-hat perces diskurzus után a polgármester beült az autóba és visszafelé vette az irányt. Az ifjúsági és sportminiszter ekkor tudta meg Kaszaper polgármesterétől, hogy a Mol-alkalmazott elutasította kérésüket, nem volt hajlandó közelebb kísérni őket.

Deutsch Tamás szombaton közölte: a pusztaszőlősi gázkitörésnél az ott dolgozókat "láthatóan a péntek délutáni semmittevésükben rettenetesen zavarta volna, ha a település polgármesterét és vendégét oda kellett volna kísérniük a kitöréshez".

Felkai György, a Mol Rt. kommunikációs igazgatója szombaton közölte: sajnálják a történteket, a társaság természetesen bármelyik politikus számára lehetővé teszi, hogy ellátogasson a gázkitörés helyszínére. "A pusztaszőlősi gázkitörés nagyon veszélyes helyszín, a területre csak előzetes egyeztetés alapján tudunk bárkit is beengedni, ott csak a dolgozók tartózkodhatnak" - közölte a kommunikációs igazgató.

(MTI)