A kisgazdapárt visszavonja Csúcs László módosító indítványait

A Független Kisgazdapárt parlamenti frakciója csütörtökön visszavonja azokat a módosító indítványokat, amelyeket korábban Csúcs László frakcióvezető-helyettes nyújtott be az adótörvényekhez.

Bánk Attila, az FKGP frakcióvezetője azt mondta az adótörvénnyel kapcsolatban: "Tudomásul kell venni, hogy három politikai erő tömörült a koalíciós kormányba, és természetesen lehetnek és vannak is a pártok között látásmódbeli különbségek, de fontos kérdésekben meg kell állapodni. Közös kormányzásra szerződtünk négy évre és reményeink szerint további időszakra is." Hozzátette: a költségvetési vita során az FKGP elfogadta a sarokszámokat, és bár bizonyos dolgokat másként látnak, de a stabil kormányzás, "az ország kiszámíthatósága" érdekében módosítások nélkül megszavazzák a beterjesztett költségvetést. Erről tárgyaltak és megállapodtak Csúcs Lászlóval is, aki módosító indítványait a frakció nevében csütörtökön visszavonja.

Csúcs László korábban bejelentette: az Orbán-Torgyán-találkozón született költségvetési döntések ismeretében nem kíván az FKGP-frakció képviseletében pénzügypolitikai kérdésekkel foglalkozni a parlamentben.

Az adó- és járuléktörvények módosításának általános vitáján Csúcs az FKGP vezérszónokaként élesen bírálta a kormány javaslatát. A politikus ekkor "beszűkült, fiskális szempontokat követő csomagnak" minősítette az adótörvények tervezett módosítását. Csúcs később megerősítette korábbi kijelentését. Közben azonban Orbán Viktor miniszterelnök és Torgyán József kisgazda pártelnök négyszemközti találkozójukon megállapodtak abban, hogy a kisgazdapárt támogatja az adótörvények elfogadását.

(MTI)

Korábban:

(2000. szeptember 13.)