Elfogták a kijevi kapucsínós pedofilt

Az ukrán rendőrség a sajtó segítségével elfogta azt a férfit, aki Kijevben gyógyszerrel kevert kapucsínóval kínált meg gyerekeket, majd a kábult áldozatok testéről a kocsijában videofilmet készített. A férfinak öt, 7-11 éves korú gyermek és egy 19 éves lány esett áldozatul.

Az Olekszandr nevű férfit, aki maga is jelen volt az elfogását bejelentő sajtótájékoztatón, szombat este tartóztatták le kijevi lakása ajtajánál, nem utolsósorban a sajtó segítségével.

A rendőrség a férfitól több videofelvételt kobzott el, amelyeken a férfi "szexuális jellegű tevékenységet végzett az áldozatokkal". A férfi ellen szándékos testi sértés okozása miatt emeltek vádat. Cserkaszov szerint a vádemelés módosulhat, amennyiben a nyomozás során újabb bűncselekményekre derül fény.

Maga Olekszandr az újságírók előtt kijelentette, hogy nem akart rosszat, és sajnálja a történteket. Ugyanakkor beismerte, hogy a saját gyerekeivel nem tett volna ilyet. (Neki is két kiskorú gyermeke van).

A Fakti című ukrán lap szerdai számában részletesen beszámolt az esetről. A negyvenhárom éves férfi, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt, régi Moszkvicsán járva a várost szemelte ki leendő áldozatait. A kerületi rendőrkapitányság helyettes vezetője a lapnak elmondta, hogy a férfi kocsijában egy termoszt, kapucsínószacskókat és fehér port találtak, amelyet elemzésre átadtak a szakértőknek. A férfi beismerte, hogy vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel "kísérletezett", először saját magán próbálta ki a szer hatását, majd kapucsínóval keverve a kocsijába csábított embereknek adta be a szert, és figyelte a reakciójukat. A férfi beismerte, hogy két alkalommal nemi erőszakot is elkövetett, de az áldozatokat egyelőre nem sikerült azonosítani.

(MTI)