Egy 18 éves sorkatonát gyanúsítanak a várpalotai gyermekgyilkossággal

A várpalotai gyermekgyilkossággal egy 18 éves fiatalembert gyanúsít a rendőrség. A fiatalember sorkatonai szolgálatát tölti Tapolcán, de a bűncselekmény idején eltávozáson volt állandó lakhelyén. A rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdán Veszprémben elmondta: a hatéves kislány a város peremén lakott a nagyanyjánál, igen rossz körülmények között. Édesanyja a Balatonnál dolgozott, és munkája mellett nem tudta ellátni gyermekét. A zsúfolt, elhanyagolt lakótömb szomszédsága, a gödrös, bokros terület a helybéli kábítószeresek kedvelt gyülekező helye volt. Ide járt testvérével és barátaival együtt a várpalotai M. Gábor is, és rendszeresen nitrohígítóval kábította magát.

A meggyilkolt kislány útja is a szipusok területe felé vezetett vasárnap, amikor elindult otthonról. Itt találták meg egy bozótosban a holttestét. Még nem derült ki egyértelműen, hogy kislányt ide csalta a tettes, vagy ő ment a helyszínre.

A rendőrség három személyt vett őrizetbe, M. Gábor mellett annak 17 éves testvérét és barátját. Az utóbbiak arra halványan emlékeztek, hogy véres volt M. Gábor ruházata. A rendőrség hazugságvizsgálatnak is alávetette M. Gábort. Az információkkal szembesülve végül a fiatalember elismerte, hogy valószínűleg ő követte el a gyilkosságot. Tettére magyarázatot nem tud adni. Mivel a gyanúsított sorkatona, a nyomozás irányítását a továbbiakban átveszi a Győri Katonai Ügyészség.

(MTI)