Szipusokat gyanúsítanak a várpalotai gyermekgyilkossággal

Három kábítószeres fiatalt gyanúsítanak a várpalotai Cs. Dóra meggyilkolásával. A kislány még vasárnap este tűnt el, holttestét hétfő délelőtt találták meg a város külterületén.

Szétverték a fejét, de előtte megerőszakolták Cs. Dórát, aki június eleje óta nagymamájánál, Szendei Mihálynénál (44) lakott Várpalotán. A Blikk úgy értesült, hogy a Veszprém megyei rendőrség három fiatalembert őrizetbe vett. M. Zoltán (16) és testvére, M. Gábor (18), valamint egy Tamás (22) keresztnevű fiú szipuzás után követte el a bűncselekményt.

A Blikk is helyszínelt a gyilkosság színterén, ott több eldobott higítós zacskót talált. Valószínűleg Dórikát is kábult állapotban ölték meg. A kislányt állítólag szétterpesztett lábbal találták meg, bugyiját a holttest mellé dobták.

Cs. Dórika vasárnap délután fél ötkor még hazaszaladt nagymamájához, majd átment a szomszédban lakó játszópajtásához. A gyermek eltűnését a nagymama jelentette be este tízkor. Dóri holttestét másnap délelőtt a nagymama lakhelyétől 50 méterre, egy "bozótosban találták meg.

Szendrei Zsolt (21), a meggyilkolt kislány nagybátyja a Blikknek elmondta, hogy féltestvére, Andi és gyermeke, Dórika júniusban költözött Várpalotára. Nővére Balatonalmádiban, az Auróra Hotel mellett lévő vendéglátóegységben volt pultos. Az anya kislánya eltűnésének híre miatt tért vissza a városba, majd tegnap délelőtt fogta a gyermek holmiját, és állítólag édesapjához hurcolkodott.

(OS)