Kövér élesen bírálta az ellenzéket

A kormány programja és az ellenzéki kritika köszönő viszonyban sincs egymással. Amiről ők beszélnek, az a világ nincs, amit kérdeznek, az se igaz - mondta Kövér László, a Fidesz elnöke szerda este. A Budai Nemzeti Kör rendezvényén kifejtette: a rendszerváltás óta a jelenlegi kormány az első, amely komolyan veszi az ország tragikus demográfiai helyzetét és segíteni is próbál. Úgy vélte, a kedvezőtlen demográfiai trendek megfordultak, és ebben nem csak a családtámogatásra költött milliárdok játszottak szerepet. Hozzátette: nem a néhány milliárd forint miatt erősödött a Bokros-csomag után a népességfogyás, amit a magát baloldalinak és "szociállibériásnak (sic!) csúfoló" kormány kivont a családtámogatásból.

A közbiztonságról kijelentette: a szervezett bűnözői csoportok kezdik átlépni azt a határt, ami az utcai gengsztereket a tisztes üzletemberektől elválasztja, és sportolók, médiasztárok támogatják őket. Kövér szerint nem igazolható ugyan Katona Béla volt titkosszolgálati miniszter kijelentése - hogy a szervezett bűnözés hidat vert a politika felé -, ám ennek a veszélye állandóan fennáll.

Kövér László változatlanul úgy látja, hogy a kormányt ellenséges média veszi körül, de ennek mind kisebb a hitele. Példának említette, hogy az akkori ellenzék is a média ellenében nyerte meg az 1998-as választást. Végül véleményük kifejtésére kérte hallgatóságát, hogy vívják meg ugyanazokat a politikai csatákat, amelyeket a politikusoknak is meg kell vívniuk.

(Népszava)

Ajánló: