Vesztegetéssel már nem vádolják a Whiskyst

A Fővárosi Bíróság kedden ejtette a vádat a vesztegetés bűntette miatt indult eljárásban Ambrus Attila, a whiskys rabló ellen. Ambrust több emberen elkövettet emberölés kísérletével, illetve harminc rendbeli, többnyire fegyveresen elkövetett rablással és lőfegyverrel visszaéléssel vádolják. A rablót akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.

A Fővárosi Bíróság tárgyaláson kívül szüntette meg a fogdaőrök megvesztegetésére irányuló cselekmény miatt Ambrus Attila ellen indult eljárást azért, mert a felelősségre vonás szempontjából e bűntettnek nincs jelentősége. A korábbi vádiratok alapján a törvény szerint akár életfogytiglan is kiszabható, a vesztegetés bűntette pedig három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A vesztegetés miatt benyújtott vádindítvány tényállása szerint az előzetes letartóztatásban lévő Ambrus Attila ez év március 13-án a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetben egy séta során 25-25 millió forintot, repülőjegyeket és "tiszta papírokat" ajánlott két bv-őrmesternek arra az esetre, ha tíz percre leveszik róla a rögzítőbilincseket és magára hagyják. Az őrszemélyzet azonban nem állt kötélnek.

A rablássorozat ügyében októberben tanúk meghallgatásával folytatja a bíróság az Ambrus Attila és négy társa ellen indult büntetőper tárgyalását.

(MTI)

Korábban:

(2000.06.02.)