A Nemzeti Színház Rt. szimbólumtendere eredetileg szeptember elsején zárult volna, de az előzetes zsűri javaslata alapján a részvénytársaság által felkért hét cég szeptember 25-ig még egyszer, pontosítva benyújthatta elképzeléseit a Nemzeti szimbólumára vonatkozóan. A beérkezett pályázatok közül egy sem felelt meg a zsűrinek, ezért a jövő héten fiatal grafikusokat kérnek fel egy újabb pályázatra.

A meghosszabbított pályázat lejártáig a felkértek közül hatan küldték meg elképzeléseiket az rt.-hez, amelyeket a hét végéig kellett értékelnie a szakmai zsűrinek. A felkért zsűri - amelyben médiatulajdonos, ügynökség, kreatív ügynökség és PR-szakember is helyet foglalt - értékelése szerint a beérkezett pályamunkák nem érték el az elvárt szakmai színvonalat. Emiatt a zsűri javaslatára Schwajda György, a Nemzeti Színház Rt. vezérigazgatója neves és ezzel párhuzamosan fiatal grafikusokat akar meghívni a jövő hét folyamán egy következő pályázatra

Márton Éva közölte: a kiíró célja olyan szimbólum megalkotása, amely a Nemzeti Színházat hivatott jelképezni mind a nagyközönség, mind a színházi szakma részére Magyarországon és külföldön egyaránt.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000.09.20.)