Az MSZP szocdem platformja Kovács Lászlót ajánlja elnöknek

A Magyar Szocialista Párt Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja Kovács Lászlót, a legnépszerűbb politikust ajánlja pártelnöknek. A közelgő pártkongresszus elnökség összetételére olyan személyi javaslatot tettek, amely az egységben dolgozó vezetőség lehetőségét hordja magában.

A platform vezetői nem kívánták közölni, hogy kik szerepelnek a 15 tagú elnökségbe általuk javasolt személyek között. Kérdések kapcsán elmondták, hogy a társulás egyes vezetői szerepelnek a listán és reményeik szerint több lesz a platform álláspontjával szimpatizáló küldött, mint a korábbi kongresszusok bármelyikén.

Horn Miklós jelezte olyan személyekben gondolkodnak, akik Kovács László vezetésével képesek a párt megújulásának hitelesítésére és a szavazótábor szélesítésére. Vitányi Iván, a platform vezetője országgyűlési képviselő kitért arra, hogy Németh Miklós volt miniszterelnököt is ajánlják a pártelnökségbe. Álláspontja szerint a párt miniszterelnök-jelöltjének kiválasztása nem a soron következő kongresszus feladata.

Szavai szerint a kormányfő jelöltet méltóságteljesen kell kiválasztani, nem úgy, mint Horn Gyula tette, aki az 1994-es választások után nevezte meg saját magát. Hangsúlyozta, hogy gondolkodásában szabad és sokszínű, politikai cselekvésében egységes MSZP-re van szükség.

A platform meghatározó személyiségei a hosszú távú pártprogram tervezete kapcsán hangsúlyozták: világos, egyértelmű szociáldemokrata alternatívát ajánlanak a társadalomnak a jelenlegi hatalommal szemben.

(MTI)

Ajánló: