Eljárás indult a halált okozó cserbenhagyó ellen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya őrizetbe vette azt a férfit, aki alaposan gyanúsítható a főváros XXIII. kerületében szombaton történt halálos kimenetelű közlekedési baleset okozásával.

A 28 éves R. László fővárosi lakos ellen halálos kimenetelű cserbenhagyásos gázolás és segítségnyújtás elmulasztása alapos gyanúja miatt indítottak eljárást. A balesetet okozó férfit a kórházban fogták el, amikor a sérülései miatt orvoshoz fordult. A férfi egyelőre tagadja a bűncselekmények elkövetését.

A budapesti férfi szombat délután egy BMW típusú személyautót vezetve okozott halálos balesetet a főváros XXIII. kerületében a Helsinki úton, ahol összeütközött egy Suzukival, majd elmenekült a helyszínről. A balesetben vétlen személygépkocsiban utazók közül egy 50 éves kalocsai nő a helyszínen életét vesztette, a Suzuki vezetője, egy 55 éves kalocsai férfi pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ütközést okozó BMW-ben a 28 éves férfi mellett még ketten utaztak, a három személy közül ketten súlyos, egy ember pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A 28 éve R. László sérülései miatt jelenleg kórházi ápolásra szorul, ezért a rendőrség a kórházi őrizetben tartja.

A Gepárd Nyomozócsoport megállapította, hogy a balesetben részes BNW típusú személygépkocsi 1995 óta körözési nyilvántartásban szerepel.

(MTI)