Az olajügyek miatt Pallag nem vesz részt a Pintér-perben

Öt, olajügyekkel kapcsolatba hozható Csongrád megyei tanú, valamint a Mol egykori és jelenlegi vezetőinek meghallgatását tervezi hétfőn az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság. Ugyanekkor folytatódna Pintér Sándor belügyminiszter Pallag ellen - a személyiségi jogai megsértése miatt - indított pere. Pallag az olajügyi meghalgatáson vesz részt.

A testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy ezentúl - a szokásos kora délután időpont helyett - már délelőtt elkezdik a munkát. Pallag László szerint a korábban elfogadott, december végéig előre elkészített meghallgatási tervet így nem kell megváltoztatni amiatt, hogy a bizottságnak egy hónappal korábban, november 30-án kell befejezni a munkát.

Pallag László úgy tudja, nem megy el a hétfői testületi ülésre Mosonyi György, a Mol jelenlegi vezérigazgatója és Pál László a cég egyik korábbi vezetője. A volt ipari minisztert az olajbizottság már meghallgatta egyszer.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon hétfőn folytatódik az a per, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter indított Pallag László ellen személyiségi jogainak megsértése miatt. A hétfői ülésnapon mind a kisgazda politikusnak, mind a belügyi tárca vezetőjének személyesen kell megjelennie.

Mivel Pallag László jelezte a bíróságnak, hogy a közszolgálat ellátása miatt nem tud ott lenni a tárgyaláson, a meghalgatást valószínűleg elnapolják.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000. október 6.)