Rapcsák András is indul a hódmezővásárhelyi helyhatósági választásokon a város polgármesteri székéért. Az ex-polgármester a Fidesz-MKDSZ közös jelöltje. Rapcsák szerint csak ő rendelkezik azzal a felkészültséggel, amellyel kihúzhatják a bajból a várost. Rapcsák ellenfele Mucsi Imre, az MDF-FKGP koalíció jelöltje.

Rapcsák András polgármesterjelöltként indul a december 3-i hódmezővásárhelyi időközi helyhatósági választáson - jelentette be a tavaly márciusban felfüggesztett polgármester egy csütörtöki hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatón.

Rapcsák András - aki egyben a Fidesz országgyűlési képviselője - a Fidesz, valamint a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség helyi csoportja és az Egységes Hódmezővásárhelyért Egyesület elnevezésű civil szervezet alkotta választási koalíció jelöltje.

A koalíció mind a tizennégy egyéni körzetben állít jelölteket, közös a kompenzációs listájuk is, melyet Rapcsák András vezet.

A sajtótájékoztatón Rapcsák András elmondta: azért vállalja a megmérettetést, mert polgármesteri megbízatását csak a lakosság vonhatja vissza.

Megítélése szerint egyedül ő rendelkezik a jelöltek közül azokkal az információkkal s azzal a felkészültséggel, amellyel a leggyorsabban ki lehet rántani a várost súlyos helyzetéből.

A polgármesteri tisztség betöltésére jelenleg két jelölt pályázik. Rapcsák András ellenfele Mucsi Imre, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

A függetlenként induló Mucsi Imrét az eddigi bejelentések szerint támogatja a Független Kisgazdapárt, valamint az MDF-Történelmi Kisgazdapárt-Fiatalok Vásárhelyért Egyesület
koalíciója.

Az SZDSZ helyi szervezete nem támogatja ugyan egyik polgármesterjelöltet sem, de a közelmúltban bejelentette, hogy Mucsi Imrét fogadja el.

Az időközi helyhatósági választásra azért kerül sor, mert a város közgyűlése a minap feloszlatta magát a testület és Rapcsák András között kialakult s több mint másfél éve húzódó vita miatt.

(MTI)

Korábban:

(2000.09.26.)