Várhelyi András kisgazda képviselő szerint ő csak öt hónapig volt a Székely-ügy kapcsán szóba került Árva Peták Kft. felügyelő bizottsági tagja. A kisgazda frakció helyettes vezetője azt mondta, hogy az ő funkciója csak névleges volt, és ezért semmiféle díjazásban nem részesült.

Várhelyi András, az FKGP parlamenti frakciójának helyettes vezetője csütörtökön közölte, hogy minden ellentétes információval szemben csak öt hónapig - 1998. október 18-tól 1999. február 15-ig - volt az Árva Peták Kft. felügyelő bizottságának tagja.

A képviselő az MTI tudósítójának bemutatott egy okiratot, amely azt igazolja: 1999. február 15-én írásban lemondott az Árva Peták Kft. felügyelő bizottsági tagságáról, és felkérte a cég ügyvezetőjét, hogy erről tájékoztassa a cégbíróságot, illetve az egyéb hatóságokat.

- 1998. október 18-tól 1999. február 15-ig, összesen öt hónapig voltam névlegesen a felügyelő bizottság tagja. Munkát nem végeztem, és ezért ellenszolgáltatást sem kaptam - közölte a kormánypárti honatya.

Várhelyi András jelezte: helyreigazítást kér a Népszavától, mivel az újság ezzel ellentétes információkat közölt.

(MTI)

Korábban:

(2000.10.19.)