A hivatalos itáliai látogatáson tartózkodó II. Erzsébet angol királynő biztonsági emberének adta ki magát három bűnöző, amikor Milánóban kiraboltak egy pénzszállító autót. A leleményes gengszterek autójukon megkülönböztető jelzést használtak és 70 millió forintnak megfelelő összeggel oldottak kereket.

Mialatt az angol királynő olaszországi hivatalos látogatásának záróaktusaként csütörtökön a milánói prefektúrán részt vett a tiszteletére adott díszebéden, a magukat polgári ruhás biztonsági embereknek kiadó banditák néhány száz méterre az épülettől megállították egy zürichi biztosítási ügynökség pénzszállító autóját. Mire a kocsikísérők ráébredtek, hogy ezek a férfiak nem a királynőt védik, már késő volt: a rablók fegyverrel a pénz átadására kényszerítették őket, majd ismét a megkülönböztető jelzést használva elrobogtak.

A brit uralkodó látogatásával kapcsolatban elrendelt rendkívüli készültség légkörében, a biztonsági emberektől hemzsegő forgalomban mi sem lehetett természetesebb, mint a szirénázva, kékfényű lámpáit villogtatva száguldó gépkocsi.

(MTI)