Lakatos Krisztián, a székesfehérvári cigány kisebbségi önkormányzat elnöke kedden tagadta a Strasbourgban tartózkodó romáknak azt az állítását, hogy testvére a tavaly augusztus 28-án Zámolyon történt emberölés társtettese. Krasznai József eközben megfenyegette Lakatost, ha nem mond le és a testvére nem adja fel magát a rendőrségen, akkor a romák majd bejelentést tesznek.

Lakatos Krisztián, a székesfehérvári cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerint testvére a gyilkosság időpontjában nem tartózkodott Zámolyon. Ugyanakkor elmondta: testvére mélyen vallásos ember, s mindenféle erőszak távol áll tőle.

Krasznai József korábban nyilatkozva változatlanul kitartott amellett, hogy a romák igazat állítottak, s Lakatos testvére tavaly augusztus 28-án Zámolyon volt. Krasznai levelet írt Lakatos Krisztiánnak, s abban közölte, amennyiben testvére nem jelentkezik a rendőrségen, Lakatos pedig továbbra is a kisebbségi önkormányzat elnöke akar maradni, akkor a romák bejelentést tesznek arról, hogy ki volt az emberölés társtettese.

(MTI)

Korábban:

(2000.10.14.)