Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte kedden Sándor István nyugalmazott alezredest a Budai Központi Kerületi Bíróság. Sándor Istvánt két rendbeli hivatali visszaélés és vesztegetés bűntettének alapos gyanúja miatt vette őrizetbe vasárnap a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal.

Sándor Istvánt két rendbeli hivatali visszaélés és vesztegetés bűntettének alapos gyanúja miatt vette őrizetbe vasárnap a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal. A gyanúsításra alapot adó cselekmények még akkor történtek, amikor Sándor István aktív rendőr volt. További információ kiadására nincs lehetőség, mert a nyomozás titkos. Az ügyészség a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának feljelentése nyomán indította meg a büntetőeljárást. A feljelentés titkos iratként érkezett, így a nyomozás adatait az ügyészségnek is titkosan kell kezelnie.

A Sándor István ellen folyó eljárásnak van még egy gyanúsítottja, Cs. Imre várpalotai rendőrkapitány, akit szombaton vettek őrizetbe a nyomozó hivatal munkatársai folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés miatt.

Arról még nincs információ, hogy milyen összefüggés van a két gyanúsított terhére rótt cselekmények között, annyi azonban tudható, ezúttal nem olajügyben nyomoznak az ügyészek. Cs. Imrét vasárnap helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

Sándor Istvánnak hétfőn az olajügyeket vizsgáló parlamenti bizottság előtt kellett volna megjelennie.

(MTI)

Korábban:

(2000.10.30.)