Drogterjesztő hálózatot leplezett le a rendőrség Heves megyében. A gyanúsítottak elsősorban Gyöngyösön és környékén terjesztették az anyagot.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság október 27-én fogott hozzá az ügy felgöngyölítéséhez, lakossági bejelentést követően. Ekkor csaptak le egy ecsédi testvérpárra, K. Editre és K. Rezsőre, akik fiatalkorúaknak is árulták a kábítószert Gyöngyösön.

Kihallgatásuk során kiderült, hogy a drogot a horti T. Szilárdtól és E. Gábortól vásárolták, akiknek az ellátója Sz. Viktor hévízgyörki lakos volt. Tőle 200 Extasy tablettát vettek a fiúk, majd továbbadták.

Sz. Viktort a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták és egymillió forint értékű drogot találtak nála.
Arra is fény derült, hogy a horti fiatalok marihuánával is foglalkoztak, amihez J. Gábor hatvani lakos közvetítésével jutottak.

A Heves megyei Rendőr-főkapitányság valamennyiüket előzetes letartóztatásba helyezte kábítószer fogyasztásának és terjesztésének alapos gyanúja miatt. Szerdáig további négy személy ellen kezdeményeztek az üggyel kapcsolatban eljárást, ők szabadlábon védekeznek.

(MTI)