Négy bűnöző elrabolt öt gyémántokkal teli páncélkazettát a brüsszeli repülőtéren. A Lufthansa gépénél berakodó munkásokat négy géppisztolyos rabló zavarta meg, akik egy pillanat végrehajtották az akciót, és elmenekültek.

Négy bűnözőnek sikerült elrabolnia öt gyémántokkal teli páncélkazettát a brüsszeli repülőtéren. A bűnügyi filmbe illő támadást kedden este hajtották végre a rablók, de csak szerdán hozták nyilvánosságra a hatóságok.

A belga főváros nemzetközi repülőterének munkatársai és a Brinks-Ziegler társaság alkalmazottai a Lufthansa Brüsszel-Frankfurt járatának gépéhez szállítottak hét gyémántokat tartalmazó kazettát. Amikor elkezdték a kazetták átrakását az őrző-védő szolgálat páncélautójából a repülő rakterébe, a repülőgép mellé kanyarodott egy fehér kisteherautó négy emberrel. A franciául beszélő, géppisztollyal felfegyverzett rablók egy pillanat alatt elragadtak öt páncélkazettát, és autójukon elmenekültek. A rendőrség később megtalált egy elhagyott, felgyújtott, a támadásnál használttal megegyező márkájú fehér kisteherautót Brüsszel egyik külvárosában.

(MTI)