Kölcsönös tájékoztatás céljából találkozott a Székely-ügy két kulcsfigurája. Az egyikük Lehóczki István emődi polgármester, aki magnóra vette Székely egyik vesztegetési kísérletét. A másik az a Balla Dániel, aki az ügyészséghez fordulva lebuktatta a parlament közbeszerzési bizottságának kisgazda elnökét.

Az MTI értesülései szerint pénteken találkozott egymással a "Székely-ügyet" kipattantó Balla Dániel vállalkozó és Lehóczki István, Emőd polgármestere, aki azt állította: az FKGP országgyűlési képviselői csoportjából a megvesztegetés gyanúja miatt kizárt Székely Zoltán a települést is megpróbálta zsarolni.

A távirati iroda értesülése szerint a pénteki találkozót Emőd polgármestere kezdeményezte, még a vesztegetéssel gyanúsított országgyűlési képviselő tettenérését követően.

Lehóczki István volt az, aki azt állította: magnószalagra felvett beszélgetésükkel tudja bizonyítani: Székely Zoltán megkísérelte rávenni arra, hogy a település és a hozzá csatlakozó
községek szennyvízvezeték-beruházásából egy általa megnevezett cég is munkát kaphasson.

Az MTI tudomása szerint Balla Dániel és az emődi polgármester kölcsönösen tájékoztatta egymást az ügyben játszott szerepéről.

A vállalkozó meggyőződése szerint rajtuk kívül más önkormányzatot, illetve más vállalkozót is megkörnyékezett az Országgyűlés közbeszerzési bizottságának volt vezetője.

Mindketten úgy nyilatkoztak: azt szeretnék, ha a Székely-ügy minél hamarabb lezárulna.

(MTI)

Korábban:

(2000.11.02.)