A belügyminiszter november 7-én fogadja Grespik Lászlót, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetőjét, ahol a Meixner-iskolával kapcsolatos nézetkülönbségüket próbálják tisztázni.

Október végére elkészült a Fővárosi Közigazgatási Hivatalnál végzett vizsgálat tapasztalatait összegző belügyminisztériumi jelentés és hamarosan megtárgyalja majd a minisztérium felső vezetőiből álló testület - értesült a Magyar Hírlap Könyves Krisztinától, a tárca szóvivőjétől. Egyelőre nem tudni, hogy ez a megbeszélés megelőzi-e azt a november 7-re tervezett találkozót, amelyet Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője kért Pintér Sándor belügyminisztertől. Így az sem világos, hogy ezen a négyszemközti találkozón csak a Meixner alapítványi iskola ügyei kerülnek-e szóba, vagy a vizsgálat többi megállapításai is. Mint korábban többször írtunk róla, Grespik László hónapokkal ezelőtt visszavonta a Meixner-iskola működési engedélyét. - határozatát Pintér Sándor megsemmisítette, és utasította a hivatalvezetőt a visszatartott normatív támogatás kifizetésére. Ezután Grespik László hosszú levélben sorolta fel ellenérveit a belügyminiszternek, egyúttal személyes találkozót kért tőle. "Ha ekkor sem sikerül meggyőzni a tárca vezetőjét, akkor végrehajtom az utasítását, de mosom kezeimet" - nyilatkozott Grespik László a levél elküldése után.

A Magyar Hírlap információi szerint ha a Fővárosi Közigazgatási Hivatalnál végzett vizsgálat - amely kiterjedt a hivatalvezető közszerepléseire is - olyan súlyos szakmai hibákat állapít meg, amelyek alapján kezdeményezik is Grespik László felmentését, úgy ez csak több lépcsőben történhet. Grespiket a miniszterelnök nevezte ki a kancelláriaminiszter és a belügyminiszter ajánlására, ezért felmentését is csak együttesen kezdeményezhetik Orbán Viktornál. Időközben elkészült a Heves, a Borsod és a Veszprém megyei közigazgatási hivatal tevékenységéről összeállított jelentés is. A tárca szakemberei ezután a Komárom-Esztergom megyei hivatalt keresik fel, ezzel párhuzamosan pedig befejezik a Hajdú-Bihar megyei hivatal ellenőrzését is.

(Magyar Hirlap)