Mikola István mellett Dézsi Csaba András neve is fölvetődött a posztjáról várhatóan decemberben távozó Gógl Árpád egészségügyi miniszter utódaként - értesült a Magyar Hírlap koalíciós forrásokból.

A Magyar Hírlap úgy tudja, decemberben vagy legkésőbb jövő év elején, a költségvetés parlamenti elfogadása után távozik posztjáról Gógl Árpád egészségügyi miniszter. A vezető személyesen tájékoztatta lemondási szándékáról a kormányfőt - állította a Fidesz egyik befolyásos egészségügyi szakértője. Gógl Árpádot több helyről is támadták érdekcsoportok, amelyek másként képzelik el a tb-alapok fölhasználásának módját - jelezte a Magyar Hírlap forrása. Gógl nem megy nyugdíjba, hanem szakmai programok készítésével segíti a kormányt, vélhetőleg egy rövidesen felállítandó egészségügyi-megelőzési közalapítvány élén.

Gógl utódaként Mikola Istvánt, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatóját javasolta Orbán Viktornak. Mikola mellett azonban Dézsi Csaba András, a győri Petz Aladár Megyei Kórház kardiológus főorvosának személye is fölvetődött. Dézsi a város alpolgármesteri, a közgyűlés polgári erőinek frakcióvezetői s a Fidesz helyi szervezetének alelnöki tisztét is betölti. "Nem tudom megerősíteni a hírt" - nyilatkozta a főorvos. Elmondta: nem hallott arról, hogy rá gondoltak volna a tárca leendő vezetőjeként. Amíg erről hivatalosan nem értesítik, addig nincs is mit mondania az ügyről - szögezte le. Hozzátette: rendkívül megtisztelőnek tartaná, ha szóba kerülne utódként.

(Magyar Hirlap)