Battonyai gazdák és a Független Ifjúsági Szervezet vasárnap délelőtt demonstrációt készül tartani Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter Tállya utcai épülő villájánál. A megmozdulásra többek között Szegedről és Debrecenből is várhatók résztvevők.

A Független Ifjúsági Szervezet delegációja két-három hete értesítette a Battonya környéki gazdákat arról, hogy a szervezet vasárnap Torgyán József épülő villájánál demonstrációra készül. Karsai József battonyai gazdálkodó, a Mezőgazdasági Demonstrációs Bizottság országos elnöke elmondta, hogy a demonstrációhoz battonyai gazdák is csatlakoznak. Karsai úgy tudja, hogy a Független Ifjúsági Szervezet helyi alapszervezetei - más települések mellett - Debrecenből, Szegedről is indítanak autóbuszt az agrárminiszter villája elé készülőkkel.

A Battonya környéki gazdák egy száz esztendősnél is régebbi háromágú favillát visznek a demonstrációra, arra utalva, hogy azzal a szerszámmal is felettébb hosszú időbe telne egy luxusvilla árának összevillázása.

(MTI)

Ajánló:

Az [*****] összeállítása.

Korábban:

(2000.11.03.)