Öngyilkos lett az a görög férfi, aki szombaton eltérített egy japán turistákat szállító autóbuszt, korábban pedig megölte anyósát és egyik legjobb barátját. Hristos Kendirasz nem sokkal azután, hogy a rendőrök elfogták és az athéni rendőrség épületébe szállították, kivetette magát egy hetedik emeleti ablakon.

A buszt eltérítő 52 éves fémmunkás férfinak annak ellenére sikerült kivetnie magát az ablakon, hogy két rendőr is őrizte. A túszejtő férfi egy második emeleti erkélyre zuhant, azonnal szörnyethalt - írta a BBC.

Hrisztosz Kendiraszt a rendőrségről az ügyészségre akarták átvinni, hogy hivatalosan előzetes letartóztatásba helyezzék, amikor levetette magát a hetedik emeletről.

A görög férfi, a szombati túszejtés előtt szülővárosában, Galataszban meggyilkolta anyósát és a család egyik barátját. A férfi egy otthoni vita közben megölte anyósát és egyik barátját, akiről azt feltételezte, hogy viszonya volt a feleségével.

A gyilkosságokat követően Athénba ment és ott hatalmába kerített egy buszt, amely japán turistákat vitt városnézésre. A buszeltérítés azonban szerencsésen zárult, mert néhány óra múltával a túszok sértetlenül szabadultak: a felfegyverkezett Kendirasz, aki azzal fenyegetőzött, hogy rendőri beavatkozás esetén végez foglyaival, végül is mindegyikőjüket elengedte, majd megadta magát.

A BBC információi szerint Kendirasz azután adta meg magát, hogy 10 percig beszélgethetett Makis Triandafyllopoulosszal, az egyik legnépszerűbb görög televíziós műsorvezetővel.

(MTI)

Ajánló:

angolul