Újabb műtéteken esett át a pécsi klinikán az a fiatal csurgói nő, aki a közlekedési miniszter kocsijával ütközött Trabant utasaként szenvedett több mint egy hete súlyos sérüléseket. A műtéttel sikerült megállítani a fiatal nő állapotának rosszabbodását.

Bogár Lajos, a pécsi orvostudományi kar aneszteziológiai és intenzív terápiás intézetének professzora közölte: nem váratlanul szükségessé vált műtétekre került sor vasárnap este, hanem előre kellett hozni a korábban az erre a hétre betervezett operációkat, mert az elvégzésüket a beteg
állapotának rosszabbodása sürgette. A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett lány állapotában ugyanis éppen azért következett be visszaesés a hétvégén, mert mindkét lábának és egyik karjának csontjai több helyen is eltörtek, de azok helyreállító műtétjét korábban el kellett halasztani az életveszélyes belső sérülései okozta krízis elhárítása miatt.

"A vasárnapi beavatkozások sikeresek voltak, és bár a sérült állapota a múlt hét közepén regisztrálthoz képest romlott, a legutóbbi operációkkal ismét stabilizálták azt" - mondta a professzor.

Nógrádi László közlekedési miniszter, akinek az autójával ütközött a kórházban ápolt lány, hétfőn bejelentette lemondását.

(MTI)