A Mol Rt. a pusztaszőlősi gázkitörés helyszínén megtéríti az általa okozott károkat, és kompenzálja is az ott élőket az elmúlt hónapokban elszenvedett nehézségekért. Csürhés István, Kaszaper-Pusztaszőlős polgármestere korábban arról adott tájékoztatást, hogy tudomása szerint a MOL Rt. nem fogja megtéríteni a gázkitörés okozta károkat.

Pusztaszőlősön várhatóan szerdán kezdődik el a biztosító kárfelmérési helyszíni bejárása, amelynek az alapján megkezdődhetnek a lakossági kifizetések. A biztosító gyakorlata szerint a kárfelmérést követően megközelítőleg tíz nappal kezdi meg a károk kifizetését.

A Mol Rt. felajánlotta, hogy bevezeti a faluba a vezetékes földgázt, és keresi annak a lehetőségét is, hogy még a teljes körű kárfelmérés befejezése előtt előleget biztosítson az érintettek számára.

A társaság bejelentette, hogy a károkkal kapcsolatos adatfelvétel már megkezdődött, éppen ezért tartja érthetetlennek a pusztaszőlősi polgármester kijelentését, miszerint "ha a Mol nem kártalanítja a megrongálódott házak tulajdonosait, az érintettek már csak az állam segítségére számíthatnak".

(MTI)

Korábban:

(2000.11.07.)