Pokolgép robbant csütörtökön a laoszi főváros nemzetközi repülőterén. A detonációban legalább három ember megsérült. A merényletet másfél órával Nguyen Dy Nien vietnami külügyminiszter repülőgépének érkezése előtt követték el. A vietnami diplomácia irányítója a délkelet-ázsiai országok külügyminisztereinek találkozójára érkezett Vientiánba.

A pokolgépet egy biciklire helyezték, akárcsak májusban egy vientiáni szálloda előtt végrehajtott robbantásban. Az AP amerikai hírügynökség úgy értesült, hogy a robbanószerkezet a belföldi járatok utasainak fogadóépülete előtt lépett működésbe. Egy repülőtéri alkalmazott súlyosan, egy pincér és egy taxisofőr könnyebben megsérült. Egyelőre nem tudni, hogy a sebesültek között van-e külföldi állampolgár.
A francia hírügynökségnek egy szemtanú úgy nyilatkozott, hogy a sérültek közül ketten meghaltak.

A csütörtöki robbantás a márciusban kezdődött titokzatos, kiemelt vientiáni célpontok ellen elkövetett pokolgépes merényletek sorozatába illeszkedik. Egyetlen szervezet sem vállalta a robbantások végrehajtását, amelyekben mintegy 40 ember sérült meg az egyébként Ázsia egyik legnyugodtabb, legcsendesebb fővárosának számító Vientiánban.

(MTI)