A német határ menti Lubuskie vajdaság rendőrsége és a határőrség keddi közös akciójában több személyt őrizetbe vett, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy nemzetközi bűnbandához tartoznak. A hatóságok fegyvereket és robbanószereket is lefoglaltak.

A PAP hírügynökség nem hivatalos forrásokra támaszkodva azt írta, hogy a rendőrség a kihallgatások és házkutatások során olyan információkra bukkant, amelyek tanúsága szerint a vajdaság területén idén augusztusban őrizetbe vett csecsen férfinak köze volt az ugyanabban a hónapban a moszkvai metróban elkövetett terrorista merénylethez. A vajdasági rendőrség állítólag már kapcsolatba is lépett az orosz titkosszolgálattal.

Egy héttel ezelőtt Szczecinben egy másik csecsen nemzetiségű orosz állampolgárt vettek őrizetbe, akinél kábítószert és robbanóanyagot találtak. Szergej Razov varsói orosz nagykövet a lengyel hírügynökség érdeklődésére egyelőre annyit mondott, hogy ő is csak a tömegtájékoztatásból értesült az ügyről, de véleménye szerint a hír hivatalos megerősítésre szorul. Ezért utasítására az Oroszországi Föderáció illetékes szervei kapcsolatba léptek a megfelelő lengyel hatóságokkal - tette hozzá.

A lengyel televízió esti hírműsora szerint egy nemzetközi fegyvercsempészbandáról van szó, amely több európai országba szállított fegyvereket.

(MTI)