Bizalmáról biztosította Orbán Viktor kormányfő Turi-Kovács Bélát, akit Torgyán József, az FKgP elnöke jelölt a környezetvédelmi miniszteri posztra Ligetvári Ferenc helyére. Erről maga a kisgazda frakcióvezető-helyettes, a környezetvédelmi bizottság alelnöke számolt be a miniszterelnökkel folytatott négyszemközti megbeszélése után.

Turi-Kovács Béla úgy látja, hogy "extra felelősség a környezetvédelmi miniszteri poszt betöltése", mivel, mint mondta, az Európai Unió országjelentése nem volt túl kedvező ezen a területen. A kisgazda honatya vázolta Orbán Viktornak főbb elképzeléseit, kiemelve a Szigetköz- és az Alföld-programot. - Az esetlegesen bekövetkező szennyeződések megelőzésére is ki kell dolgozni egy programot együttműködve a szomszédos országokkal - jelezte.

A Környezetgazdálkodási Intézetre vonatkozó terveivel kapcsoltban elmondta: szeretné megismerni a nemrég lefolytatott vizsgálat anyagát és amennyiben ez hiteles, akkor a szükséges intézkedéseket meg kell tenni, " ahol munkajogi probléma van, ott azt, akinél polgárjogi, ott azt, ahol büntető az nem az én feladatom".

- Pénteken újra találkozunk a miniszterelnök úrral és akkor már konkrét, többek között, személyi kérdésekről is szó lesz - közölte Turi-Kovács Béla, hozzátéve: Kávássy Sándor politikai államtitkár esetleges leváltása nincs napirenden.

(MTI)

Korábban:

(2000. november 9.)