Kézbesítették hétfőn a Meixner iskola igazgatójának az APEH-vizsgálat eredményét. Az adóhivatal semmilyen szabálytalanságot nem állapított meg. Csorba József, az iskola igazgatója reméli, most már csak a tanítással kell törődniük.

Pénteken megkapta a Meixner-iskola a neki járó normatív támogatást, melyet a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője, Grespik László jogellenesen visszatartott. A 4,2 millió forint két hónapi elmaradást pótol, de az oktatási intézménynek további kéthavi ellátmánnyal tartoznak. Csorba József elmondta, a pénzből végre fedezhetik a tanórákon kívüli foglalkozások költségeit. A mostanáig fizetés nélkül dolgozó iskolai pszichológussal is megköthetik a szerződést.

Az igazgató elmondta, fontolgatják Grespik László följelentését zaklatás és hivatali hatalommal való visszaélés miatt. Múlt hét kedden, a belügyminiszterrel folytatott tárgyalás után Grespik bejelentés nélkül, hivatali kommandó élén megszállta az oktatási intézményt. Egy nappal később ismét meglátogatta két hivatali ember az iskolát, majd csütörtökön immár harmadszor, telefonon igyekeztek egyeztetni a létszámot.

(Népszava)

Korábban:

(2000. november 7.)