Kövér László a Fidesz elnöke a maga és pártja támogatásáról biztosította egy szerdai fórumon a hódmezővásárhelyi időközi helyhatósági választás egyik polgármester-jelöltjét Rapcsák Andrást, akit a helyi közgyűlés tavaly márciusban felfüggesztett állásából.

Az alföldi városban tartott választási fórumon Kövér László kifejtette: az ország és Hódmezővásárhely között nagy a hasonlóság, ugyanis itt is ott is rendelkezik koncepcióval a vezetés, tudja, mit akar, s azzal a közjót szolgálja, botlásokkal, hibákkal ugyan, de eredményesen.

- Ha az az ellenzék, amely tegnap még kormányon volt, s belebetegszik abba, ha nincs hatalmon, hagyja, hogy a jelenlegi vezetés nyugodtan tudjon építkezni a választópolgárok segítségével, akkor 2002-ben "annyi esélyük lesz, mint Rajknak a főtárgyaláson" - vélekedett.

A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: ha nincs árvíz, belvíz, gázkitörés, járványok, akkor van ellenzék, amely messze kártékonyabb volt az elmúlt két évben az országra nézve, mint a 100 milliárdokat is felemésztő természeti katasztrófa-sorozat.

A Hódmezővásárhelyen kialakult helyzettel kapcsolatban azon véleményének adott hangot, hogy az anyagi kár eltörpül az erkölcsi mellett, amely a várost és rajta keresztül az országot érte. Ez az erkölcsi kár már nem reparálható - tette hozzá. Tapasztalatként szűrte le a jövőre nézve, hogy hasonló esetek megakadályozására előbb kell felébredni és beavatkozni. - Ezt nem fogjuk még egyszer eltűrni - jelentette ki Kövér László.

Az időközi helyhatósági választásra december 3-án kerül sor. Kiírása azért vált szükségessé, mert a képviselőtestület a felfüggesztett polgármesterrel szembeni vitás helyzet miatt a közelmúltban feloszlatta magát.

A polgármesteri tisztségért két jelölt indul: a Fidesz-Magyar Kereszténydemokrata Szövetség-Egységes Hódmezővásárhelyért Egyesület jelöltjeként Rapcsák András, valamint függetlenként Mucsi Imre, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

A fórumon Rapcsák András megválasztása esetére az útépítési program folytatását, a szociális ellátórendszer átalakítását, az egészségügyi ellátás és az informatikai hálózat fejlesztését ígérte.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000. október 4.)