Székely Zoltán független képviselő is beperli rágalmazásért Kiss Andor MIÉP-es politikust. Kiss, a környezetvédelmi bizottság tagja szerdán azt állította: Illés Zoltán, a testület fideszes elnöke Székellyel együttműködve támogatást ígért a környezetvédelmi alap célelőirányzatának odaítélésénél bizonyos önkormányzatoknak. Illés már szerdán bejelentette, hogy becsületsértési pert indít Kiss ellen.

Székely Zoltán volt kisgazda, jelenleg független országgyűlési képviselő csütörtökön reagált Kiss Andor állítására. Székely azt mondta: elege van abból, hogy bárki mindenféle valótlanságot állíthasson róla büntetlenül.

Dr. Futó Barna, a politikus ügyvédje közölte: levelet juttattak el a Fővárosi Ügyészség Nyomozó Hivatalának, amelyben kérik, hogy az ügyészség kezdje meg a bizonyítási eljárást, a tanúk meghallgatását, mert Székely egészségi állapota miatt még nem kihallgatható. "Kértük, hogy gyorsítsák meg a vizsgálatot, mivel áll az ügy" - tette hozzá a védőügyvéd.

Kiszeli Katalin (FKGP), a közbeszerzési bizottság elnöke azt mondta: levélben kérte a korábbi testületi elnököt, hogy a még nála lévő bizottsági iratokat adja vissza. "Arról már nincs szó, hogy hatóságilag felnyissuk az irodát, hiszen erre nincs is módunk, ezért írtam levelet" - közölte Kiszeli.
Székely azonban úgy látja, a nála lévő iratoknak nincs közük a közbeszerzési vizsgálóbizottság munkájához.

(MTI)

Korábban:

(2000. november 16.)