A Csongrád Megyei Bíróság jogerőre emelte a munkaügyi bíróság azon korábbi ítéletét, mely szerint érvényes a Rapcsák András ellen hozott fegyelmi határozat. Az érintett az ítéletet törvénytelennek és megalapozatlannak tartja.

A bíróság szerint Rapcsák András cselekedeteivel polgármesteri tisztségéhez méltatlan magatartást tanúsított. Rapcsák András törvénytelennek és megalapozatlannak tartja a bírósági ítéletet. ''Az a látszata, mintha a bíróság kétségbeesett erőfeszítéseket akarna tenni a december 3-i hódmezővásárhelyi időközi helyhatósági választás kampányhangulatának befolyására, ez sajnálatos, hiszen a testületnek biztosan nem ez a célja'' ? jelentette ki Rapcsák András.

Hódmezővásárhely polgármestere, Rapcsák András ellen tavaly márciusban fegyelmit indított a helyi közgyűlés, s a vizsgálat idejére állásából felfüggesztették. Ezt a fegyelmit később két másik is követte. Ebben a felfüggesztett polgármester ellen többi között közpénzek magáncélja használása, szabálytalanságok az önkormányzat gazdálkodásában, ingatlanügyletek, valamint a lezárt polgármesteri szoba ajtaján lévő lakat többszöri feltörése, továbbá a képviselők lejáratása a nyilvánosság előtt szerepelt. A fegyelmik miatt munkaügyi bírósághoz fordult Rapcsák András.

Az elsőt hatályon kívül helyezte a bíróság, a másodikban még nincs közgyűlési határozat, a harmadik - zárfeltörés, a közgyűlés rendjének többszöri megzavarása miatti - fegyelmi határozatát pedig helybenhagyta a munkaügyi bíróság. Az ítélet ellen Rapcsák András fellebbezett, a megyei bíróság pedig egyetértett a munkaügyi bíróság ítéletével, és jogerőre emelte azt.

(MTI)

Korábban:

(2000.11.10.)