A rendőrség nagy erőkkel keresi a szerdán este a Kerepesi útnál történt lövöldözés szervezőjét és irányítóját. A keresett férfi 25 éves, büntetett előéletű, 170-180 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid, fekete hajú.

A lövöldözés a Kerepesi úti töltőállomásnál szerdán este fél nyolc körül történt, miután két csoport összecsapott egymással. A verekedők lő- és szúrófegyvereket használtak. Egy ember életveszélyesen megsérült, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A keresett férfi 25 éves, büntetett előéletű, 170-180 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid, fekete hajú.

Az eddigi adatok szerint a két tábor egy-egy tagja aznap délelőtt összeverekedett, vitájuk hátterében szerelmi háromszög állhat - közölte Doszpot Péter rendőr alezredes, az életvédelmi osztály helyettes vezetője. A délelőtti eset után a két férfi társasága estére találkozót beszélt meg a benzinkútnál, hogy rendezzék a konfliktust. A délelőtti támadó tárgyalásos úton szerette volna tisztázni a nézeteltérést. A megvert férfi mintegy húszfőnyi társasága azonban rátámadt a másik, kisebb létszámú csoportra. A verekedés közben több lövés is eldördült, az életveszélyes állapotú férfit két szúrt és egy lőtt sérülés érte, az egyik súlyos sebesültet pedig lábon lőtték.

A benzinkút biztonsági kamerájának felvétele annyira rossz minőségű, hogy nem tudják használni a nyomozásban.

(MTI)