Várhelyi András, a Független Kisgazdapárt frakcióvezető-helyettese szerint nem csökkent olyan mértékben a párt támogatottsága, mint azt a közvélemény-kutatások eredményei mutatták. A politikus a közvéleménykutatást tenyérjóslásnak minősítette.

"A közvélemény-kutatás az én számomra mindig egy kicsit a tenyérjóslás kategóriájába tartozik" - kommentálta a párt támogatottságáról közzétett legújabb közvélemény-kutatási eredményeket Várhelyi András, a Független Kisgazdapárt frakcióvezető-helyettese Egerben, szombaton tartott sajtótájékoztatóján. "Nem vagyok biztos abban, hogy csökken az kisgazdapárt támogatottsága" - tette hozzá a politikus, aki egyben a párt egyetlen Heves megyei országgyűlési képviselője is.

A sajtótájékoztatóra az FKGP Heves megyei szervezetének december 2-i nagygyűlését előkészítő megyei vezetőségi ülés alkalmából került sor. Ördögh István, az FKGP Heves megyei elnöke e fórumon azt mondta: Heves megyében semmi nem mutat arra, hogy olyan alacsony szinten volna a támogatottságuk, mint amit a Szonda Ipsos jelez.

Várhelyi András - ugyancsak kérdésre válaszolva - úgy vélekedett, hogy egyfajta mögöttes szándék húzódik meg a pártot érintő botrányok mögött. "Ezzel azt akarják elérni, hogy a magyar ember megint hajtsa le a fejét és azt mondja: engem nem érdekel a politika, és el sem megyek szavazni" - mondta. "Ez valakiknek azért lehet érdeke" - folytatta -, "mert akkor egy jól szervezett csapat, saját szavazó közkatonáit beküldheti az urnákhoz". "Innentől kezdve beszélhetnénk a globalizációról, vagy a tengerentúli tőke Magyarországot kiszemelő szándékáról" - tette hozzá Várhelyi.

"A megyei értekezletnek nem lesz témája az" - állította -, "hogy az FKGP egy-egy politikusáról, hol, mikor, mi jelent meg. A politikai helyzetet kisgazda társainak ugyan értékeli majd, de ezt nem kívánja megosztani a sajtóval" - mondta a frakcióvezető-helyettes.

(MTI)

Korábban:

(2000. november 18.)