A keceli Korona diszkó bezáratására tesz javaslatot Bács-Kiskun megye rendőri vezetése. A szórakozóhely bezáratását az illetékes helyi szakhatóságnál azért kezdeményezik, mert az éjszaka ott lezajlott nagyszabású ellenőrzésű akció nyomán kábítószer terjesztésére utaló jeleket találtak.

A drogfogyasztás és -terjesztés visszaszorítására irányuló, az elmúlt héten Kecskeméten kezdődött hétvégi ellenőrzések ezúttal eredményre vezettek. A keceli Korona diszkó átvizsgálásakor különféle kiszerelésekben és a legkülönbözőbb helyeken 286 darab kábítószer-tablettát találtak, továbbá ugyancsak különböző csomagolásban együttesen 123 gramm amfetamin származékú és 16 gramm más drogtartalmú fehér port, illetve 29 darab marihuána cigarettát. Az akció során három gázpisztolyt is előkerült.

Az ellenőrzést követően előállítottak húsz fiatalt kábítószer-fogyasztás gyanújával, de ez csak a megfelelő laboratóriumi vizsgálat elvégzése után bizonyítható. A diszkó ellenőrzésekor előállították Sz. Gabriellát. A 26 éves szegedi illetékességű nőt a Szegedi Városi Bíróság körözte.

(MTI)