Tűz ütött ki szombaton este a Somogy megyei Vésén a menekülteket befogadó átmeneti szállás épületének keleti szárnyában. 70 embert kitelepítettek, hárman enyhe füstmérgezést szenvedtek.

A táborból a kigyulladt tetőszerkezet miatt értesítették a tűzoltókat. A helyszínre érkező marcali, nagyatádi és nagykanizsai tűzoltók mintegy húszan, négy szerautóval még este 9 óra után is küzdöttek a lángokkal.

A keleti épületszárnyban lakó 70 - a világ különböző országaiból ideérkezett menekültet - még idejében kitelepítették, jelentősebb személyi sérülés nem történt. Az átmeneti szálláson jelenleg 160-an élnek, a tűz miatt kitelepítettek másik épületben kapnak helyet.

A katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese azt mondta: az épületben egy szoba kiégett, az elsődleges feltevések szerint elképzelhető, hogy a lángok innen terjedtek át a tetőtérbe, és ez okozta a tetőszerkezet kigyulladását. A pontos választ erre azonban csak az este 9 óra körül a helyszínre érkező tűzvizsgáló jelentése alapján tudnak majd adni.

Az ügyeletes elmondta továbbá, hogy az oltás idején a helyszínen több mentőautó is volt, felkészülve a füstmérgezés esetére. Két felnőttet és egy csecsemőt könnyebb füstmérgezéssel kórházba vittek a mentősök.

A tüzet sikerült megfékezni, a keletkezésének okát vizsgálják.

(MTI)