Az ország minden pontjáról érkeztek graffitisek Szegedre, hogy hódoljanak szenvedélyüknek. Az Interneten megszervezett találka miatt a város összes rendőrét mozgósították, akik közül végül 15 főt előállítottak.

Buszok parkoltak le szombaton délelőtt a szegedi Boldogasszony sugárúton - írja a Blikk. A járművekkel graffitisek, azaz falfirkáló fiatalok érkeztek az ország minden pontjáról. Este, a Soho Music Clubban gyülekező társaság négy tagja akciózni indult. Befújtak egy megállóban várakozó villamost, összerondították a városházát és a Kárász utca jó néhány üzletét is.

- A szolgálatban lévő összes kollégát mozgósítottuk - tájékoztatta a Blikket Balogh Zoltán, Szeged rendőrkapitánya. Az alezredes elmondta: mintegy háromszáz személyt ellenőriztek a szórakozóhelyen, sokuknál meg is találták a festékszórókat. Tizenöt főt állítottak elő. Eddig csupán egy 20 éves fiú ismerte be hogy fújt, őt őrizetbe is vették és rongálás miatt eljárást indítottak ellene. A fiatalok interneten szervezték meg a szegedi akciót.

"Sam-festék", az egyik budapesti ex-graffitis is hivatalos volt a szegedi partira, ő azonban egyéb elfoglaltsága miatt - konyhájukat kellett kimázolnia - távol maradt a buliról. - Engem speciel telefonon kerestek meg - mondta Sam. - Úgy tudtam, nemcsak graffitisek lesznek ott, hanem hiphop táncosok is. Nem hiszem, hogy eredetileg is rongálásnak indult volna, szerintem csak volt néhányuknál festék és vérszemet kaptak.

A graffitisek lelkivilága furcsán működik. Nem is a járókelőknek, hanem egymásnak szánják művüket, a lényeg, hogy névjegyüket minél díszesebb formában hagyják a falon.

(Blikk)

Ajánló: