Budapest környéki iskolák tanulóinak árultak kábítószert azok a kereskedők, akik közül öt fiatalt előzetes letartóztatásba helyezett a rendőrség. A nyomozás tovább folyik, így megvan az esély arra, hogy egy nagyobb kábítószer-terjesztő bandát sikerül felgöngyölíteni. A kereskedők büntetése 5-8 év börtön is lehet.

Az üzérként működő - zömében maguk is kábítószert fogyasztó - fiatalok főként budakeszi, zsámbéki és töki középiskolásoknak árultak hasist, LSD-bélyeget, szintetikus kábítószereket. A rendőrség kilenc személyt gyanúsít a terjesztéssel, közülük ötöt tartóztattak le. A rendőrség már régóta figyelte őket, mielőtt lecsaptak rájuk. Az egyik díler éppen annak az iskolának a biztonsági őre volt, ahol a drogot árulta, így nem fogtak gyanút a pedagógusok.

A lebukott kábítószer-kereskedők 5-8 évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak. Március 1-jétől a Btk. szerint a drogfogyasztás is büntetendő cselekmény, így azok a terjesztők, akik egyben kábítószer-élvezők is, súlyosabb ítéletre számíthatnak.

(MTI)